Balea Lac

lacul

Balea Lac

Lacul Balea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2040 m, in Muntii Fagaras, Judetul Sibiu.

Dimensiunile lacului sunt: 360 m in lungime, suprafata de 46508 m2 si adancimea de 1,35 m.

In anul 1932 lacul Balea si o suprafata de circa 180 ha in jurul lacului au fost declarate rezervatie stiintifica.

Puteti ajunge la Balea Lac cu telecabina iar vara cu autoturismul

Balea Cascada

cascada

Balea Cascada

Cascada Balea, denumita si Urlatoarea Balei, este situata in Muntii Fagarasului intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, la peste 1200 m altitudine.

Este cea mai mare cascada in trepte din Romania, cu o cadere de 60 m, si marcheaza treapta inferioara a circului glaciar Balea.

Accesul se poate face pe Transfagarasan pana la cabana Balea Cascada iar de acolo pe jos circa 50 minute, drept pana la cascada, pe un traseu marcat cu punct roșu

Manastirea Cartisoara

manastire

Manastirea Cartisoara

Sfanta Manastire “Sfintii Apostoli Petru şi Pavel – Cartisoara”, este situata la cca. 6 km. sud de comuna Cartisoara, judetul Sibiu, intr-un mic luminis de la poalele Muntilor Fagaras, in vecinatatea drumului “Transfagarasan”.

Cu veri scurte si ierni friguroase, lungi, umede.

A fost reinfiintata in 1990 pe locul unui vechi schit de calugari, ce fusese ridicat prin purtarea de grija a Domnului Tarii Romanesti, Mircea cel Batran, in jurul anilor 1400, spre a fi un avanpost de rezistenta impotriva expansiunii catolicismului, aflat atunci in acapararea de noi teritorii.

Hotelul de gheata Balea Lac

hotel

Hotelul de gheata Balea Lac

In partea centrala a Muntilor Fagaras, in caldarea glaciara Balea, se gaseste lacul cu acelasi nume.

In fiecare an aici, pe timp de iarna in perioada ianuarie – martie se construieste din blocurile de gheata luate din lacul Balea unicul hotel de gheata din Romania si din Europa de Est.

Incepand cu anul 2005 la Balea, in Muntii Fagaras se poate dormi intr-un hotel unde atat materiale de constructie cat si mobilele si decoratiunile sunt facute din alte materiale decat cele cu care suntem obisnuiti: gheata si zapada.

Contact:

Telefon:+40 766 705 544
Email: office@casapopas.ro
Website: www.casapopas.ro

Cartisoara
Sibiu,
Romania